Man får ha överseende med det. Den är ju dessutom i förnämt sällskap av några biskvier.
Tropisk moussetårta:
Botten:
Valfritt, jag gjorde en tunn sockerkaksbotten, men en kladdkakebotten är inte dumt det heller. Eller en marängbotten. Ye. Valfritt alltså. I en rund form med löstagbar kant.
Tropisk mousse:
1 paket (2 dl) nektarkoncentrat (spara ca ½ dl till gelén)
½ dl socker
3 äggvitor
2 dl vispgrädde
3 gelatinblad
Topping:
½ dl nektarkoncentrat
½ dl socker
2 passionsfrukter
1 msk citronsaft
3 gelatinblad
Mousse:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Värm nektarkoncentratet i en kastrull, ta kastrullen från värmen, krama ur gelatinbladen och rör ner dem i kastrullen tills de smält. Låt svalna.
Vispa äggvitorna med sockret till en blank styv maräng.Vispa grädden i en annan bunke. Blanda det avsvalnade koncentratet med grädden och vänd sedan ner marängen försiktigt.
Fördela moussen ovanpå kladdkakan, jämna till ytan noga. Ställ i kylen så moussen stelnar (det krävs några timmar, så gör tårtan i god tid innan servering).
Topping:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Blanda socker och nektarkoncentrat, fyll upp med vatten till 2 dl.
Värm blandningen, krama ur gelatinbladen och lägg i dem, rör tills de smält.
Låt blandningen svalna och häll/skeda den sedan över den kalla moussetårtan.
Ställ i kylen tills gelén stelnat.
Skär med en kniv runt kanterna i formen och ta av kanten för att lossa tårtan från formen.
Ät.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar