lördag, mars 12, 2011

Oooey gooey brownies

Ja, det är från början brownies, ni vet såna där fyrkantiga historier. Jag valde dock att baka den i en rund springform.




Botten:
120 g Smör
120 g Mörk Choklad
3 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
2 Ägg
3 dl Vetemjöl
2 msk Kakao
1 krm Salt
100 g hackad mjölkchoklad

150 g grovt hackade marshmallows eller minimarshmallows
1 burk Dulce de Leche*

Chokladtryffeltäcke
125g hackad Mjölkchoklad
125g hackad Mörk Choklad
1,5 dl Vispgrädde

Gör så här:
Smält smöret och den mörka chokladen över vattenbad. Rör i sockret, vaniljsockret och äggen. Sikta i mjölet, saltet och kakaon. Rör i den hackade mjölkchokladen och blanda så att smeten blir jämn och fin. Bred ut smeten över en smord mindre plåt, ca 20x30cm. Grädda brownien i mitten av ugnen i 175 grader, ca 20 min (jag gräddade min runda kaka i ca 40 min, ta en provsticka och känns efter själva, den ska vara lite pyttelite kladdig). Tag ut kakan ur ugnen och strö över marshmallowsen. Sätt in brownien i ugnen igen och låt marshmallowslagret precis smälta, de ska inte ta färg. Bred över dulce de leche över marshmallow lagret. Koka upp grädden till sista lagret, rör i den hackade chokladen och vispa tryffeln slät. Bred tryffeln över dulce de leche-lagret.

*Här kan ni läsa om hur man får till en burk DDL.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar