lördag, mars 12, 2011

Cheesecake på glas med jordgubbskompott

Denna pudding fick agera nyårsdessert hemma hos Johanna. Enkelt att göra... Enkelt att äta. :3


Beräknat till 5 portioner

Ostkräm:
200 g färskost, typ Philadelphia
0,5 msk citronsaft (eller lite rivet skal, smaksak)
2 tsk vaniljsocker
2 dl grädde
1 dl socker

Vispa ost, citron och vaniljsocker med elvisp. Vispa upp grädden med sockret i separat bunke och vänd ner i osten.

Jordgubbskompott:
300 g frysta jordgubbar
0,5 msk citronsaft
0,5 dl socker (smaksak, tillsätt mer vid behov)

Tina jordgubbarna och skär upp i små bitar. Koka upp i kastrull med citron och socker och låt puttra på medelvärme i ca 10-15 min. Rör om då och då. Låt svalna helt.

Krossa 5 digestivekex (eller fler, smaksak) och varva kexen med ostkrämen och jordgubbskompotten i glas. Låt stå någon timme i kylskåp innan servering.
Garnera fritt, på bilden är det passionsfrukt och limebasilika!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar