lördag, mars 12, 2011

Kladdiga chokladmuffins

Smakade under nyårshelgen på ett par väldigt förtjusande muffins med ett hemligt recept. Detta är lite min egen version som jag slog ihop. Själva muffinsen är som kladdkaka. Receptet innehåller ingen choklad utan bara kakao, så det är rätt bekvämt att baka dessa.


Muffins:
2 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl mjöl
100 g smör/margarin

Smält smöret och vispa ägg med socker under tiden. Tillsätt alla ingredienser i smeten och klicka ut i muffinsformar. Grädda i 175 grader ca 10-15 min mitt i ugnen.

Glasyr:
75 g smör
1 dl socker
1 tsk mjöl
3 msk kakao
1 dl grädde
1 dl mjölk

Koka ihop allting i en kastrull och koka sakta i 15 min under omrörning tills det tjocknar. (Men inte för länge, annars blire pudding när det fått svalna, fast det kanske det blir i vilket fall, men det är bara att röra ut sen...) Låt glasyren svalna och glasera muffinsen med hjälp av en liten sked. Ställ i kylen (eller frysen, men jag föredrog kylen) och förvara där.


Om nom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar