Muffins:
2 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl mjöl
100 g smör/margarin
Smält smöret och vispa ägg med socker under tiden. Tillsätt alla ingredienser i smeten och klicka ut i muffinsformar. Grädda i 175 grader ca 10-15 min mitt i ugnen.
Glasyr:
75 g smör
1 dl socker
1 tsk mjöl
3 msk kakao
1 dl grädde
1 dl mjölk
Koka ihop allting i en kastrull och koka sakta i 15 min under omrörning tills det tjocknar. (Men inte för länge, annars blire pudding när det fått svalna, fast det kanske det blir i vilket fall, men det är bara att röra ut sen...) Låt glasyren svalna och glasera muffinsen med hjälp av en liten sked. Ställ i kylen (eller frysen, men jag föredrog kylen) och förvara där.
Om nom.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar