söndag, juni 19, 2011

Mazarintårta med vaniljmousse och röda gubbar

Jag skulle vilja ägna en liten stund åt att förklara min kärlek för mandelmassa.

Mandelmassa, jag älskar dig. Nu gifter vi oss och springer härifrån mot fjärran länder. Låt oss slukas upp av det avlägsnas dimma och leva i euforisk symbios, bara du och jag. Mandelmassa och Melissa. Se, till och med våra tilltalsnamn går ihop. Precis som din smak och mina smaklökar. Åh, mandelmassa. Låt oss smälta samman, sväva fritt, falla ned och skakas om. Låt oss explodera i tusen och åter tusen bitar för att i samma sekund åter föras samman till en enda kropp. Åh, låt oss infinna oss i universums evighet med varandra. Låt oss baka dig. Låt oss göra det med detsamma. Et voilà:



Mazarintårta:

200 g mjukt smör
400 g riven mandelmassa
4 ägg
1 dl vetemjöl

Vispa smöret och mandelmassa till en slät, krämig smet. Tillsätt ett ägg i taget under konstant vispning och rör sedan i mjölet försiktigt.

Smörj och "bröa" en rund springform, ca 22-24 cm, med mandelspån. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i 175 grader, ca 40 minuter. Tag ut och låt svalna ordentligt.

Blanda 2 dl vaniljkräm med 2 dl vispad grädde och bre över kakan. Garnera med valfria frukter/bär. Ät.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar