Hasselnötsmuffins:
100 g smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
0,5 dl hackade/malda hasselnötter
Rör smör och socker fluffigt och fint. Tillsätt ett ägg i taget och vispa järnet däremellan. Tillsätt resten av ingredienserna och fördela i 12 muffinsformar. Grädda 15-20 min mitt i ugnen på 200 grader. Ta ut och låt svalna helt.
Vit chokladkräm:
100 g vit choklad, hackad
1,5 dl grädde
30 g färskost
0,5 dl florsocker
Koka upp grädden på svag värme och låt koka i ca 5 minuter. Ta från värmen och rör ner den hackade chokladen. Rör slätt och låt kastrullen svalna. Ställ i kylskåp ett par timmar eller i frysen en halvtimme och vispa några gånger emellanåt. När blandningen är lagom tjock, vispa ner färskosten och sockret. Spritsa ut på muffinsen. Et voilà.
låter verkligen som en jättebra kombination!
SvaraRadera