lördag, mars 12, 2011

Cappuccinorutor med vit chokladglasyr

(D: pappa tyckte de såg fina ut i alla fall)




Kaka:
225 g rumsvarmt smör/margarin
225 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 tsk kakao
3 tsk vaniljsocker
225 g rörsocker (tidigare kallat råsocker)
4 uppvispade ägg
4 msk snabbkaffepulver blandat med 2 msk hett vatten

Smöra en långpanna (jag använde en 30x40) och klä botten med bakplåtspapper.
Sikta ner mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker i en skål och tillsätt övriga ingredienser. Rör om till en slät smet, för hand eller med elvisp (elvispen är din vän). Bred ut smeten i formen och jämna till ytan. Grädda kakan i 170 grader ca 35-40 min eller tills den höjt sig och känns fast. Låt den svalna 10 min i formen, stjälp sedan upp på en skärbräda och dra av bakplåtspappret. Låt kallna och gör under tiden glasyren.

Glasyr:
100 g vit choklad, hackad
50 g smör
3 msk mjölk/grädde
160 g florsocker

Blanda choklad, smör och mjölk i en skål över vattenbad (skålen ska täcka en kastrull med sjudande vatten) och rör till en jämn smet tills allt har smält. Ta bort skålen från kastrullen och blanda ner florsockret. Rör slätt och häll glasyren över kakan. Garnera fritt, jag ringlade smält mjölkchoklad över. Skär i rutor. Ät.



Om nom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar